Razer і стартап ClearBot створили робота для очищення світового океану від пластику (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Razer і стартап ClearBot створили робота для очищення світового океану від пластику (фото, відео)

Технології&Авто
469
Геймерська компанія Razer оголосила про партнерство з компанією ClearBot. Разом вони створять пристрій для очищення вод морського океану від сміття.
Про це повідомляється в пресрелізі компанії.
Компанія ClearBоt займається очищенням морських вод за допомогою технології штучного інтелекту. Завдяки партнерству з Razer вдалося вдосконалити робота, зробивши його більш ефективним і розумним. Робот тепер може зібрати до 250 кг пластику за один цикл роботи, а також розпізнавати сміття в межах двох метрів від себе. Пристрій працює на сонячній енергії.
Razer і стартап ClearBot створили робота для очищення світового океану від пластику (фото, відео)
«З новою моделлю ми зможемо істотно розширити партнерство з організаціями та компаніями, які виступають на захист екології і, зокрема, морських вод. Ми вже ведемо переговори з топ-менеджерами морських портів в Азії і неурядовими організаціями, які проявляють інтерес до такої діяльності. Разом з Razer ми сподіваємося зробити позитивні зміни в світі», — заявляють в ClearBot.
Робот здатний самонавчатися завдяки алгоритмам машинного навчання. У його базу додають зображення сміття на воді, щоб пристрій краще розпізнавав під час роботи в режимі реального часу.
Як заявляють в Razer, щороку в світовий океан потрапляє приблизно 11 млн тонн пластику. Для очищення такого обсягу потрібно знайти ефективне і дешеве рішення, яким може стати ClearBot.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас