Газовики та нафтовики об’єднують зусилля для збільшення видобутку газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газовики та нафтовики об’єднують зусилля для збільшення видобутку газу

Енергетика
283
Асоціація газовидобувних компаній України стала асоційованим членом Всеукраїнського галузевого об’єднання «Федерація роботодавців нафтогазової галузі» з метою розвитку газовидобувної галузі та нарощування видобутку газу.
Про це повідомляється на сайті Федерації.
«Ми раді приєднатися до найбільшого об’єднання нафтогазових підприємств України. Спільними зусиллями будемо й надалі працювати над важливими ініціативами для розвитку вітчизняного газовидобування. Мова йде про покращення регуляторного середовища, надання податкових стимулів для нафтогазовидобувного сектору, незмінність правил гри, залучення нових інвестицій та забезпечення енергетичної безпеки нашої держави», – зазначив виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній України Артем Петренко.
В свою чергу голова Федерації роботодавців нафтогазової галузі Віталій Щербенко зазначив, що Україна має хороший потенціал для подальшого розвитку газовидобутку і Федерація готова разом з АГКУ сприяти реформуванню видобувної галузі та спрощенню бюрократичних процедур, щоб забезпечити зростання видобутку газу, яке наблизить Україну до енергонезалежності.
«В вітчизняних надрах – сотні мільярдів кубометрів запасів, які можна та треба детально розвідати та розробляти. Початок видобутку на Чорноморському шельфі та Юзівській ділянці на суходолі дасть потужний імпульс нашій галузі та всій економіці. А сучасні технології з інтенсифікації видобутку допоможуть підтримувати існуючі родовища», – наголосив голова Федерації роботодавців нафтогазової галузі Віталій Щербенко.
Нагадаємо, Асоціація газовидобувних компаній України об’єднує 9 найбільших газовидобувних підприємств України державної та приватної форми власності. Спільно компанії Асоціації видобувають 93% українського газу, створюють понад 26 тисяч робочих місць та забезпечують 5% надходжень до державного бюджету.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас