Безпілотник вперше успішно дозаправив літак прямо в повітрі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безпілотник вперше успішно дозаправив літак прямо в повітрі

Технології&Авто
304
Компанія Boeing повідомила про першу в історії успішну дозаправку літака в повітрі безпілотним заправником.
Експериментальний палубний безпілотник-заправник MQ-25 Stingray вперше дозаправив у польоті винищувач F/A-18 Super Hornet. Це дозволить до кінця року перевести випробування на авіаносці, щоб максимально наблизитися до польових умов.
В рамках контракту 2018 року компанія Boeing зобов’язалася створити чотири дослідні безпілотники MQ-25 Stingray. Після серії успішних випробувань апарата і систем його управління, включаючи автоматичні, контракт вирішено розширити до виготовлення семи прототипів. Якщо випробування на авіаносцях покажуть ефективність роботи MQ-25 Stingray в його основній місії — заправляти в повітрі палубні винищувачі — ВМС США розраховують замовити не менше 70 одиниць MQ-25.
Використання MQ-25 як дозаправника звільнить від цієї роботи звичайні винищувачі, які зараз використовуються для цього завдання. Безпілотник буде використовувати той же комплект для дозаправки – підвісний бак і систему викидання шланга з конусом, що зараз використовується як підвісне обладнання на F/A-18 Super Hornet.
Апарат MQ-25 звільнить винищувачі для їхніх основних завдань і візьме на себе заправку і забезпечення збільшення дальності польотів і їх тривалості.
В ході експерименту з дозаправки літака в повітрі безпілотник і винищувач вийшли на встановлену дистанцію близько 6 метрів і утримували цю відстань до перекачування заданого обсягу пального з підвісного бака MQ-25 в баки винищувача.
Для дозаправки винищувач висуває штангу і ловить конус шланга системи дозаправки. Крім заправки F/A-18 Super Hornet система дозволяє також заправляти в повітрі новітні винищувачі F-35. Випробування MQ-25 триватимуть до 2024 року.
Безпілотник вперше успішно дозаправив літак прямо в повітрі
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас