Електромобілі Apple отримають китайські батареї від CATL і BYD — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електромобілі Apple отримають китайські батареї від CATL і BYD

Фондовий ринок
307
Чутки про наміри Apple представити електромобілі під власною маркою ходять вже дуже давно і в останні місяці вони вже перебрали пристойну кількість автовиробників в якості ймовірних партнерів. Тепер дійшла черга до виробників акумуляторів. Джерела повідомляють, що поставляти батареї для електромобілів Apple зможуть китайські компанії CATL і BYD.
Відповідну інформацію з посиланням на власні обізнані джерела поширює Reuters.
Повідомляється, що Apple перебуває на ранньому етапі переговорів з CATL і BYD. Перша є найбільшим постачальником тягових батарей в світі, друга посідає четверте місце.
Очікується, що Apple претендує на отримання батарей з катодами на основі фосфату заліза, які китайськими виробниками випускаються у великих кількостях. Однією з умов співпраці є будівництво підприємства в США, яким китайські виробники обзаводитися не поспішають через напруженість у відносинах між двома країнами.
CATL вже постачає китайському підприємству Tesla свої акумулятори на базі фосфату заліза, їх ставлять на більш доступні електромобілі з відносно невеликим запасом ходу. Низька щільність зберігання енергії є одним з недоліків акумуляторів даного типу, але вони менше схильні до загоряння, мають більший ресурс і банально дешевші.
Ще одним недоліком можна вважати зниження ємності при від’ємних температурах — при стоянці на морозі електромобіль може розгубити до третини запасу ходу, нехай і при подальшому прогріванні частина заряду відновиться.
Цілком природно, що ніхто з представників трьох компаній чутки про співпрацю коментувати не став, але акції CATL на біржі в Шанхаї зросли в ціні на 0,5% після попереднього падіння, а цінні папери BYD виявилися дорожчими на 5,4% в Гонконзі і на 6,5% в Шанхаї.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас