У Києві профспілки виступають проти підвищення цін на проїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві профспілки виступають проти підвищення цін на проїзд

Казна та Політика
380
У Київській міській організації Профспілки працівників освіти і науки України виступають проти підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті столиці.
Про це на пресконференції заявив голова цього осередку профспілки Олександр Яцунь.
«З тієї інформації, яку ми маємо, що з 1 липня тарифи на проїзд будуть підвищені з 8 гривень до 21−25 гривень. Відповідно, 21 гривня — це в метрополітені проїзд зросте, і 25 грн — в наземному громадському транспорті. Ми зробили елементарні обрахування, скільки це обійдеться для молодого вихователя чи викладача, у якого заробітна плата 7−7,5 тис. гривень. І при такому обрахуванні ми дійшли висновку, що третину свої заробітної плати людина освітянської праці буде витрачати на ці „драконівські тарифи“, і це неприпустимо», — зазначив Яцунь.
Профспілки Києва вимагають зустрічі з місцевою владою та проведення громадського обговорення щодо підвищення вартості проїзду у столичному комунальному транспорті.
«Профспілка освітян міста Києва вважає, що такі непрості, складні і дуже важливі для кожної київської родини питання потрібно виносити на загальноміський референдум, щоб там брали участь і освітяни, і представники інших галузей. Наша позиція така — спершу збільшення заробітних плат, надбавок, доплат, а потім ми колективно розглянемо питання щодо зростання тарифів», — наголосив він.
Голова Ради Київської міської Профспілки працівників охорони здоров’я Сергій Кубанський заявив, що тема підвищення тарифів викликає занепокоєння у трудових колективах закладів охорони здоров’я.
«Профспілка закликає міську владу не ініціювати питання щодо можливого підвищення тарифів на проїзд в міському транспорті та знайти інші дієві шляхи підтримки комунальних підприємств, не перекладаючи всі фінансові проблеми на плечі киян, зокрема медиків», — наголосив Кубанський.
Нагадаємо, «Київпастранс» і метрополітен просять столичну владу виділити їм кошти або підняти ціну на проїзд. За розрахунками Київського метрополітену, у 2021 році економічно обґрунтований тариф на перевезення пасажирів у метро становить 21,05 грн. Нинішній тариф, який становить 8 грн, не переглядався з 2018 року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас