Зеленський: Кожна наша дитина буде отримувати відсоток від видобутку надр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський: Кожна наша дитина буде отримувати відсоток від видобутку надр

Казна та Політика
2799
Президент Володимир Зеленський заявив, що кожна українська дитина буде отримувати відсоток від видобутку надр, а також зазначив, що за рішенням РНБО почався повний аудит усіх надр та їхніх користувачів.
Про це він сказав під час виступу на форумі «Україна 30. Екологія».
До речі, про всі головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій.
«Перше питання — це надра України, їх використання. Довгий час ця галузь асоціювалась виключно з корупцією і незаконним видобутком. Останні 2 роки ми прагнемо запроваджувати зміни, які стануть точкою неповернення до такої ситуації. За рішенням РНБО, почався повний аудит усіх надр та їхніх користувачів, зокрема пошук і скасування незаконно отриманих дозволів і так званих „сплячих“ ліцензій», — сказав Президент.
За його словами, спецдозвіл на видобуток надр сьогодні можна придбати на відкритому аукціоні.
«Ми робимо все, щоб надра працювали на наші майбутні покоління, серед іншого, були основою для запровадження економічного паспорта українця, коли кожна наша дитина буде отримувати відсоток від видобутку надр і зможе використовувати ці кошти на освіту, навчання в Україні», — додав він.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше Президент Зеленський заявляв, що влада незабаром представить механізм для втілення в життя «економічного паспорта українця».
  • У фракції «Слуга народу» розробили законопроєкт, який пропонує виплачувати «стартовий капітал» після досягнення повноліття.
  • Мета законопроєкту – подолання негативних тенденцій відтоку українців за кордон та формування цілеспрямованої державної політики щодо підвищення життєвого рівня населення та зменшення масштабів бідності в країні, виникає необхідність в пошуку шляхів підвищення рівня життя населення.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас