В Україні можуть ввести ПДВ на продаж новобудов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть ввести ПДВ на продаж новобудов

Казна та Політика
14050
Кабмін вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонується оподатковувати податком на додану вартість (ПДВ) операції з продажу новозбудованих квартир або будинків.
Відповідний Проєкт Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» № 5600 зареєстрований у ВР 2 червня. Його ініціатором вказаний прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
Так, згідно з пояснювальною запискою, проєкт закону вводить оподаткування ПДВ першої поставки житла. Тобто операції з продажу знову збудованих квартир або будинків тепер будуть з ПДВ.
У частині податку на додану вартість пропонують розширити базу оподаткування за рахунок оподаткування операцій з постачання всього ринку житла (об’єктів житлового фонду), крім житла, що будується за бюджетні кошти (рівні умови ведення бізнесу для всіх учасників ринку житла, враховуючи, що в умовах ринкової економіки ціни на житло формуються з урахуванням попиту та пропозиції.
Крім того, документ пропонує запровадити оподаткування податком на доходи фізичних осіб — ПДФО за ставкою 18% доходів, отриманих від продажу протягом звітного податкового року третього та наступних об’єктів нерухомості.
Законопроєкт передбачає, що майже всі його положення вступають в силу з 1 липня 2021 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас