ФОП на єдиному податку перевищив ліміт доходу: застосування РРО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФОП на єдиному податку перевищив ліміт доходу: застосування РРО

Казна та Політика
8260
Якщо обсяг доходу за 2021 рік фізособами – підприємцями платниками єдиного податку ІІ-ІV груп перевищив 1 320 000 грн, то такі платники мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні РРО при здійсненні готівкових розрахунків у обов’язковому порядку.
Про це пише Головне управління ДПС у Тернопільській області.
Застосування РРО та/або ПРРО починається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується в усіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку.
Скасування реєстрації РРО/ПРРО є правом суб’єкта господарювання, яке приймається ним самостійно.
Якщо такий суб’єкт буде здійснювати діяльність, яка не передбачає обов’язковості застосування РРО та/або ПРРО, то у такому випадку можливо скасувати реєстрацію РРО та/або ПРРО і здійснювати діяльність виключно у безготівковій формі розрахунку за допомогою переказу коштів із розрахункового рахунку на розрахунковий рахунок, через установу банку або шляхом внесення готівки через касу банку, використання банківських терміналів самообслуговування (ПТКС, що належать банкам).

Довідка Finance.ua:

  • Основні зміни у роботі з РРО для ФОП-єдинників в 2021 році: ліміти платників єдиного податку прив’язані до мінімальної зарплати (з 1 січня 2021): 1 група – 167 МЗП (1 млн 2 тис. грн); 2 група – 834 МЗП (5 млн 400 тис. грн); 3 група – 1167 МЗП (7 млн 200 тис. грн). Ліміт невикористання РРО прив’язаний до 220 МЗП станом на 01.01 звітного року.
  • З 1 січня обов’язкове застосування РРО при продажу лікарських та медичних засобів, складної побутової техніки та ювелірних виробів. Інші зміни далі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас