Рада зробила крок до зняття мораторію щодо процедур банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада зробила крок до зняття мораторію щодо процедур банкрутства

Особисті фінанси
260
Нардепи Верховної Ради у першому читанні підтримали законопроєкт, який розблоковує та частково переводить в онлайн процедуру банкрутства боржників — юридичних осіб, припинену у зв’язку з карантином.
Відповідне рішення нардепи ухвалили на засіданні 1 червня. Документ отримав 314 голосів «за», тож законопроєкт прийнято за основу.
Законопроєкт №4220 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання окремих питань процедур банкрутства на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби COVID-19» є ініціативою Президента Володимира Зеленського.
Що це дасть: документ має на меті спростити процедуру банкрутства, оскільки розгляд справ про банкрутство почав затягуватись через запровадження карантинних обмежень.
Що передбачає документ:
  • зокрема, документ розблоковує відкриття проваджень у справах про банкрутство боржників — юридичних осіб за заявою кредиторів із вимогами до боржника, що виникли з 12 березня 2020 року;
  • при цьому передбачені законопроєктом зміни регулюють порядок проведення зборів (комітету) кредиторів у режимі відеоконференції, а також шляхом опитування, процедуру підтвердження особи та повноважень учасника зборів (комітету) кредиторів та оформлення результатів зборів (комітету);
  • крім того, на період карантину для участі в дистанційних зборах кредиторів, підтвердження особи та повноважень учасника зборів (комітету) кредиторів законопроєкт передбачає використання документів, що підтверджують особу і її повноваження, засвідчені із застосуванням електронного цифрового підпису (ЕЦП);
  • також документ уточнює питання відповідальності арбітражного керуючого за невчинення дій, передбачених Кодексом з процедур банкрутства, через вимоги карантину, та визначає підстави продовження термінів проведення попереднього засідання суду у справі про банкрутство.
Нагадаємо, у квітні Міністерство юстиції України дало дозвіл і приватним, і державним виконавцям накладати автоматизований арешт на кошти боржників, які є на рахунках у банках.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас