В Intel попередили, що дефіцит чипів може тривати кілька років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Intel попередили, що дефіцит чипів може тривати кілька років

Технології&Авто
458
СЕО Intel Пет Гелсінджер попередив, що глобальний дефіцит чипів може тривати кілька років, передає Reuters.
«Екосистемі може знадобитися кілька років, щоб вирішити проблему нестачі ливарних потужностей, субстратів і компонентів», — підкреслив Гелсінджер.
Раніше СЕО Intel говорив, що на усунення дефіциту буде потрібна «пара років», і що компанія планує почати виробництво чипів протягом шести-дев’яти місяців для усунення дефіциту на автомобільних заводах США.
Також він додав, що Intel планує розширення в інші регіони США і Європи, щоб забезпечити безперебійне постачання напівпровідників.
Як відзначають в Reuters, плани компанії можуть безпосередньо кинути виклик двом іншим виробникам передових напівпровідників — тайванській TSMC і південнокорейській Samsung Electronics.
Глобальний дефіцит чипів виник на тлі пандемії коронавірусу, яка, з одного боку, призвела до тимчасового закриття заводів з виробництва мікросхем, а з іншого — стала поштовхом для підвищеного попиту на різні гаджети — комп’ютери, ігрові приставки і смартфони. Олії у вогонь підлили майнери.
Першими від ситуації на ринку мікросхем постраждали автовиробники, проте дефіцит зачепив і виробників мобільних телефонів та ігрових консолей.
За оцінками великого виробника мікросхем тайванської TSMC, дефіцит триватиме до 2022 року. Також компанія заявила, що планує інвестувати $ 100 млрд протягом наступних трьох років для збільшення виробничих потужностей на своїх заводах.
За оцінками експертів, світовий автопром цього року втратить $ 110 млрд через дефіцит чипів.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас