Перший в світі акумуляторний електровоз скорочує викиди на 11% (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший в світі акумуляторний електровоз скорочує викиди на 11% (фото, відео)

Технології&Авто
664
Компанія Wabtec показала перший у світі електровоз, який зменшує вплив на навколишнє середовище під час перевезення вантажів, пише cikavosti.com.
Локомотив FLXdrive з акумуляторним живленням використовувався як частина гібридної системи протягом тримісячних випробувань, в ході яких компанії вдалося знизити витрату палива всієї машини на 11%.
Про це йдеться в прес-релізі компанії.
Wabtec FLXdrive – перший у світі локомотив зі 100-відсотковим акумуляторним живленням, який використовує 18 000 літій-іонних акумуляторних елементів для живлення всіх чотирьох осей і використовує інтелектуальне управління для оптимізації ефективності.
Система потужністю 2,4 мегават-години може заряджатися в депо, так само як електромобіль, але також використовує систему рекуперативного гальмування для підзарядки під час руху.
Для порівняння, краща за характеристиками Tesla Model 3 має потужність 75 кВт * год – це в 32 рази менше, ніж у FLXdrive.

FLXdrive був випробуваний як частина гібридної системи зі звичайними дизельними силовими агрегатами в ході тримісячних випробувань в долині Сан-Хоакін, Каліфорнія, де він проїхав понад 21 400 км по горбистій місцевості. За даними Wabtec, було зафіксовано середнє зниження витрати палива на 11% для всього поїзда, що еквівалентно економії 23,5 тис. літрів дизельного палива або приблизно 69 тоннам CO2.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас