В Україні можуть змінити оскарження державних закупівель: що пропонує закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть змінити оскарження державних закупівель: що пропонує закон

Казна та Політика
221
В Україні можуть змінити оскарження публічних закупівель. Це передбачає законопроєкт № 5309.
Про це свідчать дані на сайті парламенту.
Документ пропонує зміни до статті 18 Закону «Про публічні закупівлі» щодо вдосконалення процесу подання та розгляду скарг. Передбачено подання скарг в електронній формі шляхом заповнення уніфікованих форм.
Згідно з проєктом, у разі оскарження тендерної документації суб’єкт оскарження зобов’язаний надавати докази наявності порушених прав та охоронюваних законом інтересів, що дозволить не допускати зловживання учасниками правом на оскарження.
Передбачається підвищення прозорості процесу оскарження завдяки публічності запитів органу оскарження та відповідей на них. Однак у разі порушення суб’єктом оскарження, замовником строків та порядку надання інформації, таку ​​інформацію орган оскарження може не врахувати при розгляді скарги.
Лізинг включили до переліку послуг, на які поширюється дія ЗУ «Про публічні закупівлі».
Однак дія цього закону не поширюється на послуги фінансових установ з надання кредитів, гарантій, а також послуги, необхідні для підготовки та реалізації інвестиційних проєктів, проєктів державно-приватного партнерства, у тому числі концесії, що надаються міжнародними фінансовими організаціями, членом яких є Україна.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас