Кабмін схвалив законопроєкт про ратифікацію Угоди про технічне та фінансове співробітництво з Естонією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін схвалив законопроєкт про ратифікацію Угоди про технічне та фінансове співробітництво з Естонією

Казна та Політика
93
Кабінет Міністрів України в середу, 26 травня, підтримав подання до Верховної Ради проекту закону «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Естонської Республіки про технічне і фінансове співробітництво», повідомляє пресслужба Кабміну.
«Естонська Республіка — цінний партнер для України. Наші країни вже мають успішний досвід співпраці в діджитал-проєктах. Тому цілком закономірне наше прагнення розширити горизонти співпраці також у сфері освіти, спорту та реформи державного управління», — заявила з цього приводу віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина.
Чиновниця зазначила, що ратифікація «забезпечить виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для набуття чинності Угоди про технічне та фінансове співробітництво, що сприятиме активізації двостороннього співробітництва у відповідній сфері».
Також, за словами Стефанишиної, ратифікація призведе до збільшення обсягів міжнародних технічних і фінансових ресурсів у вигляді:
— тренінгів, консультацій, постачань обладнання та матеріалів, допомоги, пов’язаної з впровадженням нових технологій, необхідних для успішної реалізації проєктів;
— грантів для фінансування постачань товарів, обладнання та матеріалів, робіт і послуг, необхідних для успішної реалізації проєктів.
«Ратифікація Угоди про технічне і фінансове співробітництво здатна створити сприятливий клімат подальшій реалізації спільних проєктів між Україною та Естонією і закріпити амбітність наших намірів про співпрацю. Впевнена, це буде важливий крок для обох країн, який дозволить спільно рухатися вперед», — додала віце-прем’єр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас