Рада може дозволити держпідприємствам офіційно здавати землю в оренду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада може дозволити держпідприємствам офіційно здавати землю в оренду

Аграрний ринок
178
Народні депутати підготували законопроект, який дозволить держпідприємствам, установам та організаціям офіційно здавати в оренду державну землю.
Про це заявив голова парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський під час форуму “Україна 30. Земля”.
“По суті державне підприємство або установа як користувалися державним майном, так користуються і державними землями. Прийняття цього закону дозволить їм здавати в оренду сільськогосподарським підприємствам офіційно, як вони здають своє майно. Для цього держпідприємствам ніяких додаткових дій з переоформлення не потрібно буде робити – права на землі, на які видані акти постійного користування, будуть врегульовані цим законом виходячи з принципів оперативного управління або господарського відання”, – сказав він.
Нагадаємо, 14 листопада 2019 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про оренду і продаж державних і комунальних земель через електронні аукціони (№2195).
28 квітня 2020 року президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення», який запроваджує ринок землі в Україні з 1 липня 2021 року.
24 травня 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон про дерегуляцію земельних відносин (№2194).
Про всі головні зміни в законодавстві щодо ваших особистих коштів ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас