У Києві перевірили якість ДП і бензину на семи найбільших АЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві перевірили якість ДП і бензину на семи найбільших АЗС

Технології&Авто
3149
У Києві презентували результати міжнародного дослідження якості палива, що реалізується мережевими АЗС столиці та області. Аналіз проб провела лабораторія «Інспекторат Україна» — підрозділ міжнародного Bureau Veritas, член Міжнародної Федерації незалежних інспекційних агентств (IFIA).
У дослідженні взяли участь 7 АЗС: ОККО, БРСМ, SOCAR, MOTTO, Авантаж 7, WOG, SUNOIL. Проби дизпалива і бензину «А-95» брали фахівці компанії SGS — світового лідера в сфері інспекційних послуг, експертизи, випробувань і сертифікації.
Як повідомив виконавчий директор Міжнародної академії стандартизації Олег Цильвик, проблеми з якістю палива зафіксовані у двох з семи АЗС: MOTTO і SUNOIL.
Зокрема, вміст сірки в бензині MOTTO в 2 рази перевищує норму (10 мг на літр), на SUNOIL — на 20%. Кількість сірки в ДП MOTTO в 30 разів перевищує норму, в SUNOIL — в 15%. Вміст кисню при нормі до 2,7% в МОТТО — 12,7%, в SUNOIL — 6,24%.
У паливі МОТТО також виявлено 1,44% вмісту бензолу при нормі до 1%. Обидві мережі також допустили порушення за одиницями октанового числа: під виглядом бензину марки 95 МОТТО продають бензин 92, SUNOIL — 93,9.

«Це суттєві порушення, які знижують якісні характеристики нафтопродуктів. Особливо в ситуації з МОТТО, коли кількість метанолу у них 16,5% при тому, що в паспортах сучасних автомобілів зазначено: вміст спирту не може перевищувати 10%. Інакше виробник має право зняти авто з гарантійних зобов’язань», — сказав Олег Цильвик.
Згідно з дослідженням, зразки палива ОККО, БРСМ, SOCAR, Авантаж 7 і WOG відповідають стандартам якості. У жодному зразку не виявлено заборонених добавок.
«Була інформація в ЗМІ про вміст у окремих продавців монометиланіліну. У жодному з семи зразків, навіть у сфальсифікованих нафтопродуктах, ми таку присадку не знайшли. На мій погляд, ця була маніпуляція», — додав Олег Цильвик.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас