Рада схвалила за основу зміни до Бюджетного кодексу для залучення приватних інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада схвалила за основу зміни до Бюджетного кодексу для залучення приватних інвестицій

Казна та Політика
221
Верховна Рада схвалила зміни до Бюджетного кодексу для залучення приватних інвестицій. Народні депутати підтримали у першому читанні відповідний законопроект №5090.
Закон підтримали 275 нардепів.
Що передбачає документ. Право взяття довгострокових зобов’язань у рамках державно-приватного партнерства. Зобов’язання можуть брати розпорядники бюджетних коштів, які є державними партнерами (концесієдавцями) відповідно до договору, укладеного в рамках ДПП.
Встановлюються вимог щодо загального щорічного обсягу довгострокових зобов’язань у рамках ДПП (концесії).
У законі прописано, що кошти Державного дорожнього фонду спрямовуються на плату за експлуатаційну готовність автодоріг загального користування державного значення, побудованих в рамках виконання договору, укладеного в рамках державно-приватного партнерства.
У Кабінеті Міністрів зазначають, що такі зміни надаватимуть впевненості приватним партерам (концесіонерам) у виконанні державою своїх зобов’язань та функціонуванні механізму ДПП.
“Інвестовані кошти в реалізацію масштабних проектів на умовах ДПП, у тому числі концесії, сприятимуть модернізації існуючої та створенню нової інфраструктури України у соціальній, транспортній, енергетичній, житлово-комунальній сферах та наданню якісних послуг для населення”, – вказано у пояснювальній записці.
Про всі важливі економічні події ви можете дізнатись в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас