Прибуток Gigabyte за перший квартал злетів на 150% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибуток Gigabyte за перший квартал злетів на 150%

Фондовий ринок
406
Компанія Gigabyte, за повідомленням ресурсу DigiTimes, в першому кварталі поточного року показала рекордний прибуток, незважаючи на загальносвітовий дефіцит комп’ютерних комплектуючих, пандемію і непросту економічну ситуацію.
Відомий тайванський виробник материнських плат, графічних прискорювачів, моніторів і периферії отримав за тримісячний період приблизно $98,1 млн чистого прибутку. Це на 150% більше в порівнянні з результатом за попередній квартал.
Відзначається, що в поточному кварталі Gigabyte також може показати значне зростання фінансових показників. Цьому сприяє високий попит на відеокарти з боку майнерів криптовалюти. Крім того, залишаються стабільними продажі серверного обладнання. Водночас в сегменті материнських плат спостерігається деякий спад.
Нещодавно Gigabyte опинилася в центрі міжнародного скандалу через свої висловлювання з приводу низької якості китайських продуктів. В результаті, ринкова вартість компанії обвалилася на $550 млн, а китайські торгові онлайн-майданчики JD.com і Suning.com почали бойкотувати товари Gigabyte.
Втім, вважають деякі учасники ринку, навіть у такій ситуації продажі Gigabyte в Китаї постраждають не надто сильно, оскільки бренд компанії добре впізнаваний в КНР, а дефіцит комп’ютерних компонентів зберігається.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас