«ДТЕК Енерго» завершив реструктуризацію боргу на понад $2 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«ДТЕК Енерго» завершив реструктуризацію боргу на понад $2 млрд

Фондовий ринок
364
Енергетичний холдинг «ДТЕК Енерго» завершив процес реструктуризації кредитного портфеля з конвертацією попереднього випуску єврооблігацій і основної суми банківського боргу на понад $2 млрд у нові єврооблігації.
«ДТЕК Енерго», попри втрату активів на Донбасі, системну кризу на ринку електроенергії України та економічний спад, спричинений пандемією COVID-19, успішно завершив процес реструктуризації єврооблігацій і основної банківської заборгованості на загальну суму понад $2 млрд», — наводиться в повідомленні компанії коментар генерального директора ДТЕК Максима Тимченка.
За умовами реструктуризації частину поточної заборгованості за єврооблігаціями «ДТЕК Енерго» конвертовано в єврооблігації «ДТЕК Нафтогаз» у сумі $425 млн зі ставкою 6,75% річних і строком обігу до 31 грудня 2026 року.
Іншу заборгованість конвертовано в нові єврооблігації «ДТЕК Енерго» зі ставкою 7% і строком погашення до 31 грудня 2027 року.
У 2021 році «ДТЕК Енерго» виплачуватиме купон у грошовій формі за відсотковою ставкою 1,5% річних. Іншу частину купона в розмірі 3,5% річних буде капіталізовано до основної суми боргу.
Зазначимо, що власники облігацій, які приєдналися до Lock-up Agreement до кінця дня 5 травня, отримають виплату в розмірі 2% суми нових облігацій.
У пресрелізі наголошується, що нові позики «ДТЕК Енерго» вперше переведено в публічний фінансовий інструмент.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас