Мінцифри почало приймати заявки на інтернет-субвенцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінцифри почало приймати заявки на інтернет-субвенцію

Казна та Політика
260
Міністерство цифрової трансформації відкрило прийом офіційних заявок від голів громад для участі в проєкті Інтернет-субвенція.
Про це повідомляє пресслужба міністерства.
Збір заявок на порталі Дія триватиме до 28 травня поточного року включно. За допомогою цієї програми Мінцифри планує провести оптичний інтернет до більш ніж 3 тис. українських сіл до кінця цього року.
«При подачі заявок слід звернути увагу на головні критерії відбору — ціна і соціальний ефект. Субвенцію громада отримає на ті села, яким від найменшої суми фінансування буде більше користі. Пріоритетність населених пунктів буде визначатися за формулами, які визначені постановою Кабінету Міністрів України, вони враховують кількість жителів сіл і кількість об’єктів соціальної інфраструктури (шкіл, дитсадків, ЦНАП, медустанов, бібліотек та інших соцоб’єктів)», — йдеться в повідомленні Мінцифри.
На підготовчому етапі міністерство отримало 762 заявки на участь у проєкті. Всі раніше зареєстровані громади отримають два оповіщення про старт подачі офіційних заявок: лист-повідомлення від Мінцифри на електронну пошту і дзвінок на вказаний в попередній заявці номер.
Нагадаємо, що в держбюджеті-2021 на цифровизацію виділили 1,8 млрд грн, урізавши кошти на проведення інтернету в села. Якщо спочатку на це проект планували виділити 850 млн грн, то в підсумковому варіанті сума зменшилася до 500 млн грн.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів 🤫
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас