ЄІБ торік інвестував в Україну понад мільярд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄІБ торік інвестував в Україну понад мільярд євро

Казна та Політика
333
Європейський інвестиційний банк у 2020 році інвестував в інфраструктурні та інноваційні проєкти в Україні понад 1 мільярд євро, що більш як на 50% перевищує показники 2019-го.
Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів голова Представництва ЄІБ в Україні Жан-Ерік де Загон.
За його словами, коронавірус зробив 2020 рік дуже складним. Але кризи, навіть найгостріші, завжди відкривають можливості.
«Ми активізували інвестиції для розв’язання проблем довгострокового соціального та економічного розвитку Східної України та інтеграції регіонів, що постраждали від конфлікту, а також модернізації дорожньої інфраструктури. Підписали кредитну угоду на 340 мільйонів євро, що допоможе відновити соціальну інфраструктуру, покращити комунальні послуги, а також реконструювати адміністративні будівлі в багатьох містах на сході країни. Також залучили 100 мільйонів євро на модернізацію доріг у Луганській області», — розповів банкір.
Він нагадав і про підписання кредитної угоди на 300 мільйонів євро для підвищення енергоефективності майже 1 000 громадських будівель і надання 200 млн євро на покращення громадського транспорту в Україні.
У 2020 році ЄІБ також скерував 75 млн євро місцевим фінансовим посередникам — ПроКредит Банку Україна (25 млн євро), ПРАВЕКС Банку (30 млн євро) та Укрексімбанку (еквівалент 20 млн євро у гривні) — для підтримки українських малих і середніх підприємств та компаній із середнім рівнем капіталізації, які постраждали від економічного впливу пандемії коронавірусу.
«Тож, незважаючи на труднощі, 2020-й для нас був цілком продуктивним роком», — підсумував Жан-Ерік де Загон.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас