Податківці прикрили в Києві «центр мінімізації митних платежів» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківці прикрили в Києві «центр мінімізації митних платежів»

Кримінал
551
Співробітники Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора в рамках досудового розслідування припинили в Києві діяльність так званого «центру мінімізації митних платежів».
Як повідомляє прес-центр ДФС, податкова міліція викрила організовану групу, учасники якої за рахунок використання реквізитів підконтрольних підприємств-нерезидентів і підконтрольних підприємств-імпортерів розробили схему з ухилення від сплати митних платежів і податків.
За інформацією податківців, під час митного оформлення різних імпортних товарів (в основному сантехнічних виробів і керамічної плитки) шахраї вносили недостовірні відомості про вартість, вагу і кількість товарів.
При цьому ціни на продукцію, що імпортується, занижувалися не менше ніж в 10−15 разів. Протягом 2020−2021 років учасники групи провели близько 185 митних оформлень.
Податківці прикрили в Києві «центр мінімізації митних платежів»
Орієнтовна сума імпортних операцій склала понад 150 млн грн.
Ввезений і розмитнений товар реалізовувався за готівку в магазинах або за безготівковим розрахунком через інтернет за завищеною в кілька разів ціною без відображення цих операцій в офіційному бухгалтерському обліку.
Податківці прикрили в Києві «центр мінімізації митних платежів»
Надалі організатори схеми, з метою ухилення від сплати податків при реалізації товарів, використовували групу підконтрольних підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, і декілька ризикованих підприємств.
У свою чергу, ці фірми оформляли фіктивний податковий кредит для підприємств реального сектору економіки і підприємств, підконтрольних транзитно-конвертаційним групам без відповідної реалізації товару.
Податківці прикрили в Києві «центр мінімізації митних платежів»
Через ці махінації, за даними ДФС, до державного бюджету України не надійшло понад 20 млн грн.
В ході санкціонованих обшуків магазинів, офісних, житлових і складських приміщень податкова міліція ДФС виявила: печатки та установчі документи підприємств нерезидентів, оригінали документів щодо вартості імпортованих товарів, комп’ютерну техніку, чорнові записи, документи фінансово-господарського характеру і гроші в сумі 4 млн грн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас