Як нерезиденту отримати довідку про сплачений податок в Україні: відповідь податкової — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як нерезиденту отримати довідку про сплачений податок в Україні: відповідь податкової

Казна та Політика
326
Порядок видачі довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток та форма цієї довідки затверджені наказом Міністерства фінансів України.
Про це повідомляє Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками.
«Порядок визначає процедуру видачі довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток за затвердженою формою особі, яка не є резидентом та отримує доходи з джерелом їх походження з України», — ідеться в повідомленні.
Довідка видається контролюючим органом за місцезнаходженням резидента або постійного представництва нерезидента, що здійснює на користь нерезидента будь-яку виплату з доходу з джерелом його походження з України.
Довідка або обґрунтована відмова у її видачі видається на бланку контролюючого органу за підписом керівника контролюючого органу протягом 5 робочих днів від дати одержання письмового звернення нерезидента або уповноваженої ним особи.
Як надсилається звернення:
  • письмове звернення нерезидента про надання довідки надсилається до відповідного контролюючого органу безпосередньо або через особу, яка здійснює на користь нерезидента виплату доходів з джерелом їх походження з України, або через уповноважену особу, яка повинна підтвердити свої повноваження;
  • звернення має бути подане українською мовою або іноземною мовою разом з офіційним перекладом українською мовою та обов’язково повинно містити відомості про нерезидента та відомості про джерело доходу.

Довідка Finance.ua:

  • Малий бізнес сплачує в 10 разів більше податків, ніж мільярдери.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас