Київ залучить 30 мільйонів євро ЄІБ на капремонт мереж зовнішнього освітлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ залучить 30 мільйонів євро ЄІБ на капремонт мереж зовнішнього освітлення

Казна та Політика
184
Київ залучить 30 млн євро Європейського інвестиційного банку в рамках співпраці з субпроектом «Капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення міста Києва».
Таке рішення ухвалили 13 травня на сесії Київської міської ради.
Зазначається, що кошти залучать для впровадження сучасних світлодіодних систем зовнішнього освітлення.
«До 2024 року буде переоснащено системи зовнішнього освітлення на світильники зі світлодіодами. Існуючі лампи з низькою світловіддачею замінять на 42 583 нові енергоефективні світильники зі світловіддачею понад 120 лм/Вт і з вищим індексом передачі кольору. Встановлять близько трьох тисяч опор зовнішнього освітлення та замінять 525 км кабельних мереж.
Нове освітлення замінять на 1967 вулицях і прибудинкових територіях Києва та підключать до дистанційного управління світловим потоком з потужністю в залежності від часу доби, інтенсивності руху пішоходів і транспорту. Це дозволить підвищити енергоефективність споживання електроенергії на 50−60% і збільшити термін експлуатації приладів освітлення більш ніж на 30%, — заявили в Київраді.
У Київраді додали, що якісне сучасне освітлення дозволить підвищити рівень безпеки, знизити кількість дорожньо-транспортних пригод, збільшити термін експлуатації оновлених мереж.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас