Motorola створить бездротову зарядку, яка транслює енергію на кілька метрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Motorola створить бездротову зарядку, яка транслює енергію на кілька метрів

Технології&Авто
362
Компанія Motorola об’єднає зусилля з GuRu для спільної розробки по-справжньому бездротової зарядки. Не виключено, що смартфони виробника можна буде заряджати без розміщення на спеціальній панелі, буквально «по повітрю».
Якщо Motorola вдасться досягти успіху в створенні відповідної технології, виробник стане одним з перших брендів, здатних надати дистанційне живлення акумуляторів смартфонів з відстані в кілька метрів.
Очікується, що майбутні пристрої Motorola будуть створені з використанням технології Guru RF Lensing, що передає енергію необхідної потужності на великій відстані від базової станції. Точні відомості про терміни її впровадження в моделях Motorola поки що відсутні, але джерела припускають, що новинки не з’являться раніше 2022 року.
Повністю бездротові зарядки до останнього часу мали низку недоліків. Коли Motorola вперше поінформувала громадськість про власні розробки, повідомлялося про підтримку дистанції близько метра. Схожа технологія, створювана Xiaomi, поки що здатна видати не більше ніж 5 Вт.
Бездротовий генератор енергії Guru працює на інших принципах. Він може розташовуватися на стіні або стелі, а дрібний ресивер буде інтегрований в смартфон або іншу електроніку. Використовуються міліметрові радіохвилі на частоті від 30 до 300 ГГц, ті самі, що забезпечують надшвидкий зв’язок в 5G-мережах на коротких дистанціях. Однак працюють вони інакше, ніж для зв’язку 5G.
Замість великого передавача, що розсіює хвилі у всіх напрямках, рішення Guru використовує численні пов’язані мінімодулі, що забезпечують точну передачу і відповідно економію енергії. Такий генератор здатний передавати електрику численним ресиверам на відстань до 10 метрів, потужність зарядки не має значення. Тому технологія може використовуватися з навушниками, розумними годинниками, смартфонами і навіть планшетами і ноутбуками.
Таким чином розробки Motorola і її партнерів здатні наблизити появу на ринку смартфонів, які взагалі не потребують будь-яких портів. Щоправда, занадто швидкої масової появи відповідних гаджетів очікувати не варто.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас