Борги із зарплати шахтарів за 2021 рік виплатять найближчими днями - Міненерго України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борги із зарплати шахтарів за 2021 рік виплатять найближчими днями - Міненерго України

Казна та Політика
212
Міністерство енергетики України досягло домовленостей із Міністерством фінансів про термінове погашення заборгованості з заробітної плати шахтарям за поточний рік, повідомляє пресслужба Міненерго.
«Кошти обсягом 836,5 млн грн мають надійти на рахунки вуглевидобувних підприємств найближчими днями. Міненерго докладає максимум зусиль для вирішення поточних проблем вугільної галузі та виплати заробітної плати гірникам», — зазначається в повідомленні.
Міністерство також схвалило конструктивну позицію лідерів профспілок, спрямовану на співпрацю і спільний пошук шляхів вирішення нагальних питань.
«Водночас політизація і безпідставні протести призводять до створення штучної кризи та негативно позначаються на репутації галузі», — наголосили в міністерстві.
Незважаючи на повідомлення Міненерго про виплату заборгованості найближчими днями, в середу, 12 травня, біля будівлі Офісу президента України в Києві відбувається акція протесту шахтарів. Про це повідомив глава Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець.
«Серед вимог протестувальників: розрахуватися з гірниками шахт із зарплатних боргів, зупинити руйнівні процеси у вугільній галузі, встановити адекватну ціну на вугілля, зупинити згубний для вітчизняного енергоринку імпорт ресурсів із Росії та Білорусі, відкликати законопроекти, які ліквідовують соціальний діалог і встановлюють диктатуру роботодавця», — написав Волинець у соцмережі Facebook.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас