Повернення дорожнього збору: в Мінінфраструктури розповіли про долю ініціативи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повернення дорожнього збору: в Мінінфраструктури розповіли про долю ініціативи

Технології&Авто
452
У Мінінфраструктури відповіли щодо повернення т.зв. дорожнього збору з власників авто, який нібито прив’яжуть до рівня вихлопу машини з метою стимулювати українців до придбання більш екологічних авто.
Пресслужба відомства повідомила, що «на даний момент в Мінінфраструктури відсутні Проєкти нормативно-правових актів щодо впровадження дорожніх зборів… з урахуванням екологічного класу колісного транспортного засобу».
Іншими словами, у відомстві через майже місяць повідомили лише про відсутність необхідних для цього документів, хоча сам запит стосувався конкретно ініціативи, оскільки місяць тому про таку ідею міністерства в ЗМІ поширилися чутки.
Нагадаємо, що в Кабміні обговорення такої ініціативи у владних коридорах нам підтвердили.
Відразу після поширення чутки експерти задалися питанням, яким чином будуть стягувати такі збори. Можливі два варіанти: або з прив’язкою до вартості пального, або взагалі за факт наявності у власника авто на дизелі або бензині.
Якщо ж влада планує піти другим шляхом, паливо теоретично мало б подешевшати. Саме з цієї причини UBR.ua поставив Міністерству запитання, чи збережуть при цьому «екологічний податок», який зараз включається у вартість палива.
Повернення дорожнього збору: в Мінінфраструктури розповіли про долю ініціативи
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас