В «жовтій» карантинній зоні залишаються 18 регіонів України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В «жовтій» карантинній зоні залишаються 18 регіонів України

Казна та Політика
198
Станом на 9 травня 2021 року в жодній області України не встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки. Про це повідомляється на сайті Держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів.
Зазначається, що в помаранчевих зонах перебувають Волинська, Донецька, Житомирська, Тернопільська та Черкаська області. При цьому в жовтій зоні зараз знаходиться Київ і 17 областей України.
«Держпродспоживслужба спільно з органами влади та місцевого самоврядування продовжує здійснювати перевірки дотримання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину на об’єктах нагляду, зокрема щодо дотримання режиму носіння захисних масок, соціальної дистанції та здійснення певних заходів дезінфекції», — йдеться в повідомленні.
Як зазначили у відомстві, за період з 3 по 9 травня цього року було проведено 28 834 заходів нагляду, при цьому порушення встановлені в 2449 випадках (8%), тобто на кожному одинадцятому об’єкті.
«До порушників застосовувалися відповідні заходи реагування, в тому числі надано 2890 приписів (пропозицій), складено 602 протоколи, в 670 випадках за виявленими порушеннями інформувалися органи місцевої влади і в 299 випадках були проінформовані органи Нацполіції», — уточнили в службі.
Раніше повідомлялося, що Держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 7 травня вирішила скасувати «червоний» рівень епіднебезпеки на території Сумської області. До цього з «червоної» зони вийшли Запорізька та Полтавська області.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас