Поставки бензину в США скорочуються після хакерської атаки на трубопровід Colonial Pipeline — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поставки бензину в США скорочуються після хакерської атаки на трубопровід Colonial Pipeline

Енергетика
274
Поставки бензину в деяких частинах Сполучених Штатів ще більше скоротилися у вівторок, 11 травня. Хакерська атака закрила найбільший в країні продуктопровід Colonial Pipeline, що викликало стурбованість з приводу стрибків цін напередодні літнього сезону.
Про це повідомляє агентство Reuters.
Компанія Colonial Pipeline заявила, що працює над відновленням роботи до кінця цього тижня після того, як кібератака змусила її припинити роботу в п’ятницю, 7 травня, перекривши майже половину поставок палива на Східне узбережжя.
ФБР звинуватило злочинне угруповання під назвою DarkSide в атаці програми-здирника. Вважається, що DarkSide базується на території Росії або в Східній Європі. Кіберексперти відзначають, що хакери уникають атак на комп’ютери, що використовують мови з колишніх радянських республік.
Однак у понеділок президент Джо Байден заявив, що не вірить, що уряд Росії спонсорував злом. “Поки що немає доказів, заснованих на наших розвідувальних даних, що Росія замішана”, – сказав Байден.
У заяві, опублікованій від імені групи DarkSide в понеділок, йдеться: “Наша мета – заробляти гроші, а не створювати проблеми для суспільства”.
Програми-вимагачі – це тип шкідливого ПЗ, призначеного для блокування комп’ютерів шляхом шифрування даних і запиту оплати за відновлення доступу. Не відомо, скільки грошей хочуть хакери, і Colonial не коментує, чи заплатять вони.
Попит на пальне на південному сході США, регіоні, який значною мірою залежить від системи Colonial Pipeline, вже зріс, оскільки споживачі побоюються настання браку.
Американська автомобільна асоціація заявила, що середня ціна на бензин в країні зросла на 6 центів за тиждень до 2,96 долара за галон, найвищого рівня з травня 2018 року, і наближається до найвищого рівня з 2014 року.
Компанія Colonial Pipeline прокачує по своїй системі 100 млн галонів палива в добу, а це становить 45% всього пального, яке споживають на Східному узбережжі, і забезпечує пальним 50 млн американців.
Якщо перерва триватиме, постачальники пального зможуть відвантажувати його вантажівками і залізницею, щоб заповнити певну нестачу. Міністерство транспорту в неділю зняло обмеження для водіїв бензовозів у 17 штатах, що постраждали від зупинки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас