Дочірня компанія Alibaba, Ant Group, запускає операції з цифровою валютою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дочірня компанія Alibaba, Ant Group, запускає операції з цифровою валютою

Фондовий ринок
227
Ant Group, дочірня компанія Alibaba, стає одним з перших великих приватних підприємств, які працюють з тестуванням цифрової валюти в Китаї.
MYbank – онлайн-банк, в якому Ant має 30%-ву частку, – дозволяє деяким користувачам пов’язувати свої рахунки з китайським додатком цифрового юаня, повідомив у понеділок China Securities Journal, який фінансує держава.
Нова функція доступна деяким користувачам через додаток Ant Alipay, йдеться в іншому звіті журналу. Alipay – один з двох основних мобільних платіжних додатків в Китаї, де використання смартфонів для щоденних платіжних операцій є нормою.
Торік Народний банк Китаю (НБК) поширив цифровий юань на кілька мільйонів доларів через додаток, який пов’язаний з шістьма великими державними банками. Ці тести дозволили обраним користувачам купувати продукти в звичайних магазинах і в додатку для електронної комерції JD.com.
Ant Group точно не визначила характер своєї участі в проекті цифрової валюти, але заявила, що разом з MYbank група братиме участь у тестуванні і дослідженнях цифрового юаня, який також називають e-CNY, згідно із заявою.
«Як один з учасників тестування e-CNY, MYbank, партнер Ant Group, буде неухильно просувати тестування валюти відповідно до спільної домовленості Народного банку Китаю», – заявили в компанії. «Ant Group разом з MYbank також продовжить підтримувати дослідження, розробку і випробування електронного CNY від PBOC».
MYbank повідомив, що на кінець минулого року у нього було понад 35 мільйонів клієнтів малого бізнесу і приватних осіб, що на 68% більше, ніж роком раніше.
Поки немає точної певності, якою мірою користувачі MYbank можуть здійснювати операції з цифровими юанями.
Новина з’явилася в зв’язку з тим, що китайська влада прагне заохочувати витрати через торговельні фестивалі в цьому місяці в Шанхаї та інших містах, де державні ЗМІ заявили, що деякі торговці приймають цифровий юань.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас