В Україні складатимуть швейцарські поїзди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні складатимуть швейцарські поїзди

Фондовий ринок
1173
Укрзалізниця підписала меморандум про співпрацю і локалізацію в Україні виробництва пасажирського рухомого складу швейцарської компанія Stadler CIS AG.
Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.
Згідно з документом, сторони будуть разом докладати зусилля для розвитку пасажирських залізничних перевезень в Україні та залучення фінансування. Крім цього, якщо Stadler CIS AG переможе в одному з тендерів і отримає замовлення на поставку рухомого складу для Укрзалізниці, компанія планує розглянути можливість локалізації виробництва в Україні.
“Ми зацікавлені у співпраці зі світовими виробниками залізничного рухомого складу, які себе зарекомендували в роботі на інших залізницях світу, в тому числі на широкій колії. Одним з таких потенційних партнерів є Stadler, який постачав рухомий склад для білоруської залізниці. Але наша головна умова такого партнерства є незмінною – локалізація виробництва на території України. Адже це залучення додаткових коштів в економіку і розвиток важкої промисловості нашої країни”, – заявив глава УЗ Іван Юрик.
За його словами, потяги виробництва Stadler можуть бути задіяні в приміських і регіональних пасажирських перевезеннях, а також у проектах City Express.
“Цьогоріч залізнична галузь України отримала максимальну бюджетну підтримку на оновлення пасажирського рухомого складу – закупівлю близько 100 пасажирських вагонів і модернізацію залізничної інфраструктури. Але в цьому ключі також вкрай важливо забезпечити максимальний рівень локалізації виробництва, що створить додаткові робочі місця для людей і дасть стимул для розвитку нашої економіки”, – зазначив перший заступник міністра інфраструктури Дмитро Абрамович.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас