Іноземні трейдери вчетверо збільшили обсяги зберігання газу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземні трейдери вчетверо збільшили обсяги зберігання газу в Україні

Енергетика
353
Станом на 1 травня 2021 року іноземні трейдери зберігають в українських підземних сховищах у режимі «митний склад» 4,6 млрд кубометрів газу. Це майже в 4 рази більше, ніж на цю дату торік. З них у режимі short haul накопичено 3,4 млрд кубометрів газу.
Про це 7 травня повідомила пресслужба АТ “Укртрансгаз”, яке є Оператором газосховищ.
Водночас компанії-резиденти у режимі «митний склад» зберігають 0,54 млрд кубометрів газу, що в 2,2 раза менше, ніж в аналогічний період торік. З них обсяг газу, закачаного до ПСГ в режимі short haul, дорівнює 0,46 млрд кубометрів.
Нагадаємо, «митний склад» – митний режим, що дає змогу клієнту зберігати природний газ в газосховищах України до 1095 днів без сплати митних платежів; short haul – послуга, що дає можливість отримувати знижку на транспортування між визначеними точками входу або виходу на міждержавних з’єднаннях, в тому числі для подальшого зберігання газу в українських ПСГ в режимі «митний склад».
Лише за минулі півроку Оператор газосховищ уклав угоди про співпрацю зі 111 компаніями з України, країн ЄС, Північної Америки та Азії, що підтверджує інтерес світових трейдерів до ринку зберігання газу в Україні.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас