Moderna вперше за 10 років стала прибутковою компанією завдяки продажам вакцини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moderna вперше за 10 років стала прибутковою компанією завдяки продажам вакцини

Фондовий ринок
610
Американська біотехнологічна компанія Moderna вперше зуміла стати прибутковою. Згідно з фінансовим звітом за підсумками першого кварталу 2021 року, її чистий прибуток досяг $1,2 млрд.
Добитися квартального прибутку – першого за 10 років своєї історії – компанія змогла за рахунок продажів вакцини від COVID-19. За звітні три місяці Moderna реалізувала 102 млн доз своєї вакцини від коронавірусу, переважно в США, що принесло компанії $1,7 млрд.
Для порівняння: обсяг всієї виручки Moderna в першому кварталі досяг $1,9 млрд, а роком раніше цей показник становив лише $8 млн. При цьому Всесвітній конгрес вакцин напередодні визнав препарат Moderna найкращою вакциною від коронавірусу.
Залежність компанії від єдиного продукту позначилася на котируваннях: її акції після настільки вдалого звіту просіли приблизно на 5%. Причиною для такого зниження стало те, що президент США Джо Байден підтримав ідею скасування патентів на вакцини від COVID-19. Це означає, що інші країни зможуть виробляти вакцину за технологіями компаній, які вже вклали кошти в розробку вакцини і її виробництво.
Для розробників вакцин, і для Moderna зокрема, це означає потенційну втрату виручки, яку вони сподівалися отримати, продаючи вакцину в найближчі квартали, а то й роки. У випадку з Moderna це де-факто означає втрату єдиного на сьогодні джерела доходів, що і позначилося на настроях інвесторів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас