Мільярдер Баффет назвав наступника своєї бізнес-імперії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярдер Баффет назвав наступника своєї бізнес-імперії

Фондовий ринок
1112
У разі, якщо Уоррен Баффет піде з посади СЕО холдингової компанії Berkshire Hathaway або не зможе виконувати свої обов’язки, його позицію займе чинний віцепрезидент Грег Абель.
Про це за підсумками щорічних зборів Berkshire Hathaway повідомляє CNBC.
«Директори згодні з тим, що, якби зі мною щось сталося сьогодні ввечері, завтра вранці все візьме на себе Грег», — заявив Баффет.
Зазначено, що в компанії Абель керує всіма операціями, не пов’язаними зі страхуванням.
При цьому другим претендентом на посаду СЕО Баффет назвав Аджита Джайна, який керує всіма операціями зі страхування Berkshire.
Він також додав, що вік був вирішальним фактором для вибору наступника — Грегу Абелю 58 років, а Аджиту Джайну — 69 років. Самому Баффету зараз 90 років.
Як зазначає видання, питання про те, хто візьме на себе управління після Баффета, було джерелом спекуляцій більше ніж 15 років. Протягом декількох років передбачалося, що наступником Баффета стане Девід Сокол, який керував компанією MidAmerican Energy, яка тепер називається Berkshire Hathaway Energy, і NetJets для Berkshire. Однак він залишив Berkshire Hathaway в 2011 році.
Нагадаємо, в березні 2021 року глава холдингової компанії Berkshire Hathaway Уоррен Баффет став п’ятою людиною в списку мільярдерів Forbes, чиї статки перевищують $ 100 млрд.
Як відомо, Уоррен Баффет народився 30 серпня 1930 року, американський підприємець, один з найбільших і найвідоміших у світі інвесторів.
Раніше повідомлялося, що американська холдингова компанія Berkshire Hathaway, керівником якої є підприємець і інвестор Уоррен Баффетт, через допущений ним прорахунок втратила близько $ 11 млрд.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас