Міжбанк: курс долара і євро в перший робочий день травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: курс долара і євро в перший робочий день травня

Валюта
1171
5 травня — перший робочий день цього місяця з урахуванням перенесення вихідних.
З одного боку — йому будуть притаманні всі особливості кожного першого дня місяця. Компанії підбиватимуть підсумки квітня і остаточно визначатимуться з планами на травень. Це частково знизить активність на валютному ринку. Крім цього, частина клієнтів відпочиває відразу до 11-го числа і їх теж сьогодні не буде на торгах.
З іншого боку — минулі 4 вихідні і вихід з локдауну великого числа клієнтів, прив’язаних до карантинних обмежень — збільшить їхнє бажання скоріше увійти в звичний робочий ритм. Це додасть заявок з боку таких клієнтів на валютному міжбанку. З урахуванням ще й дуже «стисненого» в часі періоду виведення дивідендів і «дочок» і іноземних компаній і банківських груп — це призведе до зростання активності окремих клієнтів на торгах. І в кінцевому підсумку, зробить сьогодні курсовий тренд на валютному ринку повністю залежним від поведінки і завдань великих гравців.
Нацбанк постарається в процес не втручатися і вийде з інтервенціями тільки в крайньому випадку. Перекоси попиту і пропозиції сьогодні протягом сесії будуть досить істотними, позаяк США і Європа працювали в цей понеділок і вівторок, а Україна — відпочивала. І сьогодні клієнтам українських банків буде зараховано валютну виручку фактично за минулу п’ятницю, понеділок і вівторок цього тижня. Це збільшить пропозицію на ринку, але і відкладений попит з боку окремих великих покупців так само сьогодні вийде на ринок.
Протистояння інтересів великих гравців сьогодні стане основним драйвером і мотиватором того, що буде відбуватися з курсом на торгах.
За нашими прогнозами обсяги операцій на міжбанку 5 травня будуть у межах до $ 95−130 млн при здійсненні до 380−430 угод.
Котирування міжбанку, за нашими розрахунками в середу будуть в межах: долар — коридор 27,65−27,90 грн, євро — коридор 33,10−33,55 грн.
Курс долара на Міжбанку — графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 27,76 / 26,78
євро — 33,27 / 33,29
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас