Україна за пів року відкрила 8 нових експортних ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна за пів року відкрила 8 нових експортних ринків

Казна та Політика
535
В Україні за останні шість місяців для вітчизняних експортерів відкрито 8 нових ринків та перепогоджено 63 товарні позиції в 11 державах та міжнародних економічних організаціях.
Про це заявила голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владислава Магалецька, повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.
Зазначається, що за шість місяців було відкрито ринки Японії, Лівії, Аргентини та Лівану для українських виробників молока та молочних продуктів. Ефіопія стала відкритою для українських виробників яєць, Сербія – для українського тваринного білку, ОАЕ – для великої рогатої худоби. До Литви тепер можна експортувати арахніди для потреб захисту рослин.
«Важливим пріоритетом для нас є робота з відкриття нових ринків для експорту української продукції. Адже це нові робочі місця для українців та доходи до державного бюджету від сплати податків», – заявила Магалецька.
За інформацією відомства, 63 товарні позиції в 11 державах та міжнародних економічних організаціях перепогоджені. Йдеться передусім про країни СНД, з якими з 13 квітня 2021 року діють нові правила торгівлі через втрату чинності Угоди про співробітництво в галузі ветеринарії, що була підписана ще у 1993 році. Через зміни умов торгівлі перепогоджено документи з Сінгапуром та Південною Кореєю.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас