Запуск 5G в Україні відкладається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запуск 5G в Україні відкладається

Казна та Політика
563
Нацкомісія регулювання зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) відмовилася погоджувати нові терміни щодо запуску в Україні 5G. Відомство на своєму останньому засіданні 27 квітня не погодило проєкт урядового розпорядження.
Документ підготувало міністерство цифрової трансформації, яке запропонувало внести зміни до Плану заходів щодо впровадження в Україні системи рухомого стільникового зв’язку «п’ятого покоління».
Для запуску 5G в Україні потрібно перепрошити всі літаки, витратити мільярд євро і 25 років
Під час онлайн-засідання НКРЗІ прозвучала одна причина — проєкт розпорядження Кабміну «не враховує, що з 1 січня 2022 року набуде чинності закон Про електронні комунікації». Телеком-регулятор згадав також про «інші недоліки і розбіжності, що вимагають доопрацювання».
У Мінцифри на запит UBR.ua відповіли, що не коментуватимуть ситуацію до отримання офіційної відповіді від НКРЗІ.
За неофіційними даними, міністерство запропонувало нові терміни проведення тендерів на 5G — січень 2022 року. А видати ліцензії операторам, за задумом Мінцифри, можна було б у квітні наступного року.
За даними джерел UBR.ua в уряді, ці строки — занадто оптимістичні, і підготувати, а також провести 5G-аукціони в такий стислий час не вдасться.
Нагадаємо, що перший указ про впровадження 5G в Україні ще в 2019 році підписав колишній Президент Петро Порошенко. У документі передбачалося проведення перших тендерів на «п’яте покоління» до кінця 2020 року.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас