Ціни на первинну нерухомість зросли на 12%, в окремих проєктах на 25% за рік - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на первинну нерухомість зросли на 12%, в окремих проєктах на 25% за рік - експерт

Нерухомість
1893
Ціни на квадратні метри в споруджуваних проєктах за рік зросли на 10−12% в гривні, повідомив СЕО і керівний партнер девелоперської компанії DC Evolution Андрій Рижиков агентству «Інтерфакс-Україна».
«Різкого зростання цін не спостерігається — є нормальне, прогнозоване зростання в 10−12% в гривні і трохи менше в доларі. Залежно від якості проєктів і стадії реалізації ціни в окремих об’єктах зросли на 20−25%, — повідомив Рижиков.
🏙️ Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог.
Експерт назвав кілька причин підвищення. «По-перше, інфляція, її ніхто не відміняв. По-друге, гроші в економіці і у людей є, і вони готові їх витрачати. Як не дивно, для багатьох галузей двадцятий ковідний рік став суперприбутковим. По-третє, сильно зросла собівартість, відповідно це потрібно компенсувати підвищенням цін», — повідомив Рижиков.
Експерт також вказав на підвищення вимог покупців до майбутнього житла.
«Люди в ковід захотіли іншої якості життя, тому проєкти, які роблять ставку на екологічність, природу, якісну інфраструктуру, безпечні двори, і при цьому ще й готові давати розстрочку, не скаржаться на приплив грошей, відповідно вони мають можливість піднімати цінник», — зазначив Рижиков.
Експерт спростував припущення, що на вітчизняному ринку житлової нерухомості «надувається бульбашка».
«Бульбашка — це велика кількість шалено дешевих грошей, які бездумно роздають, що призводить до необґрунтованого зростання цін. У нас же зростання цілком економічно обґрунтоване», — вважає Рижиков.
Він зазначив, що не варто побоюватися, що інвестиція в об’єкти, що будуються, не окупиться.
«У більшості якісних проєктів, купивши квартиру на ранній стадії і перепродавши перед введенням в експлуатацію на 30% дорожче, можна заробити близько 15% річних, а це цілком нормальне вкладення», — повідомив Рижиков.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас