«Нафтогаз»: Звільнення Коболєва - наруга над принципами корпоративного управління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Нафтогаз»: Звільнення Коболєва - наруга над принципами корпоративного управління

Фондовий ринок
1035
Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» вважає спосіб ухвалення рішення про звільнення голови правління Андрія Коболєва наругою над принципами корпоративного управління держпідприємствами. Про це йдеться в заяві НАК.
«Ухвалене Кабінетом Міністрів рішення є юридичною маніпуляцією. Звільнення наглядової ради на дві доби заради прийняття рішення про звільнення голови правління є наругою над основоположними принципами корпоративного управління державними підприємствами», — йдеться в ньому.
«Нафтогаз» зазначає, що, згідно з його статутом та законом про акціонерні товариства, подання загальним зборам акціонерів пропозицій про призначення або звільнення голови правління разом з відповідним рішенням Наглядової ради належать до виключної компетенції наглядової ради і не можуть бути передані на рівень загальних зборів акціонерів.
«Спосіб, яким сьогодні було ухвалено серію рішень щодо органів управління „Нафтогазу“, демонструє повернення до практики ручного управління державними підприємствами», — підкреслили в НАК.
У «Нафтогазі» також вважають себе єдиною державною компанією, яка все ще має міцний запас ліквідності.
«Правління і наглядова рада компанії тільки вчора представили результати роботи „Нафтогазу“ в 2020 році. Незважаючи на кризу і нарощування боргів контрагентами через лазівки, створені державним регулюванням, компанія забезпечила 141 млрд грн надходжень до державного бюджету в 2020 році, що становить 13% доходів країни за минулий рік. Крім того, на даний момент менеджмент забезпечив наявність ліквідності на рахунках компанії в еквіваленті 57 млрд грн», — йдеться в заяві.
При цьому в компанії додають, що безконтрольний доступ до цих коштів і їх нецільове використання ставлять під загрозу підготовку України до проходження наступної зими.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас