Кабмін подовжив фіксований тариф на електроенергію для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін подовжив фіксований тариф на електроенергію для населення

Особисті фінанси
3298
Кабмін не змінив тариф на електроенергію для населення, продовживши механізм дії покладених соціальних обов’язків (ПСО) до 30 червня.
Про це написав у своєму Telegram-каналі прем’єр Денис Шмигаль.
Ціна на електроенергію для людей залишається 1 грн 68 коп. за 1 кВт/год.
Більше того, очільник Кабміну розповів про нові правила, які ухвалили на ринку електроенергіїв. Вони встановлюють, що державні компанії Енергоатом та Укргідроенерго будуть здійснювати продаж електроенергії напряму постачальникам універсальних послуг, тобто без посередника.
Кабмін подовжив фіксований тариф на електроенергію для населення

Сплатити за комуналку онлайн: місія «можливо». Корисна інструкція

«Уряд продовжує механізм дії ПСО до 30 червня. Крім того, нові правила встановлюють, що державні компанії Енергоатом та Укргідроенерго будуть здійснювати продаж електроенергії напряму постачальникам універсальних послуг за двосторонніми договорами, без посередника у вигляді ДП „Гарантований покупець“,» — заявив прем’єр.
Нагадаємо, з 1 січня 2021 р. Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію в 90 коп/КВт.год для населення на перші 100 кВт. год та встановив фіксовану ціну для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт.год.

Довідка Finance.ua:

  • Платити за електроенергію жителям столиці необхідно щомісяця до 20 числа. Та що робити, якщо отримали повідомлення про заборгованість за електроенергію? Відповідь дав енергопостачальник YASNO.
  • Верховна Рада має намір звернутися до Кабінету Міністрів з вимогою встановлення для населення, яке проживає в 30-кілометровій зоні атомних електростанцій, пільги за спожиту електричну енергію.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас