У Раді хочуть повернути пільгу на електроенергію у 30-кілометровій зоні АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді хочуть повернути пільгу на електроенергію у 30-кілометровій зоні АЕС

Енергетика
790
Верховна Рада має намір звернутися до Кабінету Міністрів з вимогою встановлення для населення, яке проживає в 30-кілометровій зоні атомних електростанцій, пільги за спожиту електричну енергію.
Відповідний проєкт постанови оприлюднено на порталі ВРУ.
“Постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2020 р. №1325 затверджено фіксовані ціни на електроенергію для побутових споживачів без врахування права населення, яке проживає в 30-кілометровій зоні атомних електростанцій, на пільгу за спожиту електричну енергію. Таким чином, тариф на електрику для мешканців 30-кілометрових зон атомних електростанцій зріс у 2,67 раза. Варто зазначити, що таке підвищення тарифів прямо суперечить статті 12 Закону України “Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку”, – йдеться в пояснювальній записці до проєкту.
Верховна Рада рекомендуватиме уряду внести відповідні зміни задля забезпечення прав населення, яке проживає в 30-кілометровій зоні атомних електростанцій, на пільгу за спожиту електричну енергію, у розмірі 30 відсотків від рівня діючого тарифу за обсяг, спожитий до 500 кВт-год. електроенергії на місяць (включно), з метою зниження соціальної напруги та забезпечення гарантованих законом прав.
Раніше 30-відсоткова пільга була передбачена постановою НКРЕКП 23.04.2012 № 498, яка втратила чинність 6 січня 2021 року.
Постанова передбачала, що населенню, яке проживає в 30-кілометровій зоні атомних електростанцій, відпуск електричної енергії проводиться за тарифом у розмірі 70 відсотків від рівня діючого тарифу для відповідної групи населення.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас