Борги за комунальні послуги будуть автоматично списувати з рахунків боржників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борги за комунальні послуги будуть автоматично списувати з рахунків боржників

Особисті фінанси
91188
Міністерство юстиції України наказом № 1061/5 від 23.03.2021 дозволило державним та приватним виконавцям накладати арешт на рахунки боржників за комунальні послуги, а банкам – автоматично списувати кошти з таких арештованих рахунків.
Енергопостачальник YASNO ділиться порадами, як уникнути арешту рахунків та списання коштів, пише 100realty.ua.
Щомісяця постачальник надає актуальну інформацію не лише про суму до сплати за електроенергію, а й про борг, що сформувався. Це може здійснюватися, в тому числі, шляхом направлення SMS-попередження, за умови що постачальник володіє актуальними контактними даними клієнта.

Стягнення по-новому. Що чекає боржників

Якщо клієнт продовжує накопичувати борг, то питання може бути передане до суду, а далі державному чи приватному виконавцю, який у свою чергу може внести боржника в систему автоматичного списання боргів. Постачальник на внесення інформації до державної системи не впливає.
Щоб у клієнтів не виникало незручностей, потрібно:
  • Сплачуйте рахунки за електроенергію до 20 числа, щоб не накопичувати заборгованість та не доводити справу до суду.
  • Якщо отримали повідомлення про борг, погасіть його. Але необхідно звертати увагу на період виникнення боргу: за електроенергію, спожиту до 31 грудня 2018 року, треба оплачувати оператору системи розподілу (ОСР), а після 1 січня 2019 року – енергопостачальнику YASNO (ТОВ «Київські енергетичні послуги»).
  • Якщо є питання щодо нарахувань, зробіть звіряння платежів. Для цього не треба записуватися до енергоофісу – звіряння можна здійснити дистанційно в Особистому кабінеті.
  • У разі невірних показань лічильника або його виходу з ладу слід звертатися до оператора системи розподілу.

Довідка Finance.ua:

  • Вартість житлово-комунальних послуг за рік зросла на 22%. Про це повідомив голова Ради НБУ Богдан Данилишин. Зростання плати за комунальні послуги: За електроенергію – на 36,6%, природний газ – на 63,6%, гарячої води та опалення – на 10,4%.
  • Кабінет Міністрів продовжив дію фіксовану ціну на електрику для населення і ряду інших споживачів в розмірі 1,68 гривні за кВт-год до 1 травня. Згідно з документом, крім побутових споживачів, фіксована ціна на цей період також застосовується для ряду споживачів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас