Укренерго буде модернізувати лінії зв'язку з індійською компанією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укренерго буде модернізувати лінії зв'язку з індійською компанією

Енергетика
199
Національна енергетична компанія «Укренерго» підписала контракт з індійською компанією Kalpataru Power Transmission Ltd про реконструкцію повітряних ліній електропередачі 330 кВ із заміною грозозахисного троса на оптичний кабель в грозозахисному тросі.
Про це повідомляє пресслужба Укренерго.
Відповідно до контракту волоконно-оптичні лінії зв’язку (ВОЛЗ) будуть прокладені на 20 повітряних лініях 330 кВ загальною протяжністю 1375 км в 10 областях України (Київській, Вінницькій, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Одеській).
Контрактом передбачена реалізація лінійної частини проєкту «під ключ»: від проєктування (стадія — робоча документація), постачання необхідного обладнання, будівельно-монтажних робіт до введення в експлуатацію лінійної частини ВОЛЗ. Роботи почнуться після розробки робочої документації підрядником та її затвердження. Враховуючи масштабність, реалізація проєкту завершиться в 2024 році.
Вартість контракту становить 14,15 млн євро (без ПДВ). Джерело фінансування — кредитні кошти Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), зекономлені при реалізації інвестиційного проєкту «Будівництво повітряної лінії 750 кВ Запорізька АЕС — Каховська».
В Укренерго зазначили, що в процесі проведення міжнародних конкурсних торгів було отримано 6 пропозицій від компаній з 5 країн — Польщі, Казахстану, Туреччини, Китаю та Індії. Завдяки конкуренції серед учасників вартість закупівлі знизилася на 35%, порівняно з оціночною вартістю. В результаті було зекономлено майже 7,5 млн євро кредитних коштів ЄІБ.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас