Держекоінспекція нарахувала 4,6 млн грн штрафів за результатами перевірок якості пального — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держекоінспекція нарахувала 4,6 млн грн штрафів за результатами перевірок якості пального

Технології&Авто
307
Державна екологічна інспекція нарахувала 4,6 млн грн штрафів у сфері ринкового нагляду за якістю пального за перший квартал 2021 року. Це у майже у 8 разів більше, ніж за аналогічний період 2020 року (591 000 грн). Про це повідомляється на сайті відомства.
«Також за 3 місяці поточного року Держекоінспекція здійснила 280 перевірок на АЗС та винесла 498 рішень про вжиття обмежувальних заходів. Серед них – усунення формальної невідповідності зважаючи на вимоги техрегламенту та заборона надання продукції на ринку», – повідомив голова Держекоінспекції Андрій Мальований.
Він зазначив, що перевірка якості пального важлива з огляду на те, що до його складу входять легкозаймисті та небезпечні хімічні речовини. Використання неякісних складових або неврахованих присадок становить величезну загрозу для споживачів.
«Наразі Держекоінспекція проводить посилені заходи контролю в рамках ринкового нагляду за дорученням Прем’єр-міністра України. Кожен територіальний орган ДЕІ здійснює позапланові перевірки у суб’єктів господарювання, які займаються роздрібним продажем пального. Результати цих заходів виносяться для обговорення у міжвідомчих регіональних робочих групах, які напрацьовують механізми подальшого контролю», – додав Мальований.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас