«Укрзалізниця» готова вивозити через морпорти до 200 тис. тонн нафтопродуктів на місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укрзалізниця» готова вивозити через морпорти до 200 тис. тонн нафтопродуктів на місяць

Фондовий ринок
283
АТ «Укрзалізниця» (УЗ) підготувалася до майбутньої зміни логістики транспортування дизельного пального в Україні після зупинки поставок цієї продукції з російських заводів і тимчасового закриття на ремонт Мозирського нафтопереробного заводу в Білорусі, повідомила прес-служба компанії з посиланням на в. о. голови правління УЗ Івана Юрика у вівторок.
Про це йшлося на нараді в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, де обговорювалося, що вже з травня основні напрямки поставки нафтопродуктів будуть перерозподілені, і збільшена частка буде транспортуватися через морські порти України.
За словами Юрика, наразі УЗ готова вивозити через морські порти до 200 тис. тонн нефтопродуктов на місяць.
«Укрзалізниця» оперативно реагує на зміни в логістиці поставок нафтопродуктів в країну і вже підготувалася до їх транспортування через порти. Сьогодні залізничники мають всі необхідні ресурси, щоб забезпечити ритмічне вивезення з портів до 200 тис. тонн нафтопродуктів на місяць. І ці потужності залізниці будуть надалі лише зростати», — цитує прес-служба Юрика.
Він також повідомив, що зараз в робочому парку «Укрзалізниці» є 1,3 тис. цистерн, в тому числі 952 — для перевезення світлих нафтопродуктів.
«Для збільшення обсягів перевезень плануємо в найближчий період, в травні-червні, відремонтувати і задіяти в роботу ще до 300 цистерн щомісяця», — зазначив глава УЗ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас