Українці з початку квітня продали на $422 млн більше інвалюти, ніж купили - Данилишин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці з початку квітня продали на $422 млн більше інвалюти, ніж купили - Данилишин

Особисті фінанси
510
Чиста пропозиція іноземної валюти з боку населення України з початку квітня склала $ 422 млн, що є максимальним обсягом чистого продажу валюти населенням за останні чотири роки.
Про це повідомив голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин.
«Збалансування ринку відбувалося за рахунок продажу інвалюти банками з власної валютної позиції, підтримку якій надавала чиста купівля банками іноземної валюти у фізичних осіб, чистий продаж якої в квітні досяг 4-річного максимуму ($ 422 млн)», — написав він у Facebook у вівторок.
Данилишин зазначив, що на тлі деескалації конфлікту на сході України тиск на обмінний курс гривні на міжбанківському ринку ослабнув, що зумовило його зміцнення на 0,5% по відношенню до долара США.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на Youtube-каналі Finance.ua
За його словами, водночас попит на іноземну валюту з боку клієнтів банків продовжував переважати над її пропозицією як на спотовому, так і на форвардному сегментах ринку.
Як повідомлялося, чиста пропозиція іноземної валюти населенням України в березні склала $ 182 млн, у тому числі $ 135 млн — у готівковій формі, $ 47 млн — у безготівковій.

Довідка Finance.ua:

  • Київська школа економіки представила прогноз макроекономічних показників і сценаріїв розвитку економіки України на 2021−23 роки. В кінці 2021 року курс гривні до долара складе 28.9 грн за дол. США, після чого щорічно знецінюватиметься темпами не вище ніж 4% (до 31 грн/дол. у 2023-му).
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас