У Bloomberg розповіли, чи варто очікувати зростання цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Bloomberg розповіли, чи варто очікувати зростання цін на нафту

Енергетика
1025
Недоінвестування за підсумками 2020 року, а також прогнози, що передбачають посткризове зростання споживання, формують очікування зльоту нафтових котирувань до $100 за барель.
Тим не менш, ця можливість тмяніє на тлі перспектив збільшення видобутку сировини з боку США і країн ОПЕК, відзначають аналітики Bloomberg Intelligence.
Недоінвестування, що спостерігалося в минулому році, могло б спровокувати середньостроковий перекіс ринкового балансу в бік дефіциту, відзначають в Bloomberg, якби не ОПЕК і США з їхніми можливостями щодо збільшення видобутку сировини.
На думку аналітиків агентства, в найближчому майбутньому навряд чи варто очікувати різкого злету попиту на енергоносії. Так, вільні потужності ОПЕК з видобутку становлять 9,5 млн б/д, тоді як подальше зростання цін напевно спровокує збільшення видобутку в Штатах. Також, відзначають в Bloomberg, у разі укладення нової ядерної угоди з США Іран може наростити видобуток на 1,5 млн б/д.
Згідно з прогнозами аналітиків, опитаних агентством, середня вартість Brent в квітні-червні складе $65, тоді як за підсумками 2021 року — $64 за барель.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас