"ДТЕК Енерго" подала до суду щодо стягнення з "Укренерго" боргу в 2,4 млрд грн за роботу на балансуючому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"ДТЕК Енерго" подала до суду щодо стягнення з "Укренерго" боргу в 2,4 млрд грн за роботу на балансуючому ринку

Фондовий ринок
245
Енергетична компанія «ДТЕК Енерго» 23 квітня подала позов до Господарського суду Києва щодо стягнення з НЕК «Укренерго» 2,4 млрд грн боргу за роботу на балансуючому ринку в опалювальний сезон, повідомив генеральний директор компанії Ільдар Салєєв.
«Борг в 2,4 млрд грн був накопичений протягом жовтня 2020-лютого 2021 року, найбільший його приріст — майже на 1 млрд грн — стався в січні, коли нам дуже активно давали команди на завантаження. В результаті понад комерційний графіка того місяця, зокрема, ми виробили близько 500 млн кВт-год, для чого довелося в тому числі палити дефіцитне вугілля», — сказав Салєєв в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».
Він зазначив, що в результаті підтримки енергосистеми в опалювальний сезон в умовах дефіциту потужностей компанія має борг, «перспектива погашення якого незрозуміла».
Разом з тим, за його словами, борг «Укренерго» співмірний з розміром ремонтної кампанії «ДТЕК Енерго» на 2021 рік і загрожує її проведенню.
«Цей борг несе в собі ризик для нашої ремонтної кампанії. Ми запланували 2,4 млрд грн вкласти в ремонти. Це оптимальний рівень. Нам вже потрібно готувати обладнання до наступного ОЗП, щоб уникнути аварійності», — роз’яснив гендиректор «ДТЕК Енерго».
Водночас, за словами Салєєва, всі звернення до НЕК, а також до Міністерства енергетики і Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), куди компанія почала звертатися ще з кінця минулого року, не принесли жодного результату.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас