Зарплати митникам можна підняти до 50 тисяч грн за рахунок частки зі штрафів — голова ДМС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплати митникам можна підняти до 50 тисяч грн за рахунок частки зі штрафів — голова ДМС

Казна та Політика
996
Голова Державної митної служби Павло Рябікін вважає за можливе забезпечити збільшення заробітної плати пересічного працівника митниці з нинішніх 16−18 тисяч грн до 40−50 тисяч за рахунок отримання частки з виписаних штрафів.
Про це він сказав в інтерв’ю ZN.ua.
«Ми вважаємо, що якщо митник на сьогоднішній день вийде на заробітну плату в районі 40−50 тисяч грн, це буде ефективний стримуючий фактор, особливо разом з механізмами контролю», — зазначив чиновник.
За його словами, таке зростання зарплати стане можливим завдяки ряду пропозицій, які вже були підготовлені і представлені митницею на засіданні Ради нацбезпеки і оборони, присвяченому контрабанді.
Зокрема, йдеться про створення нової системи заохочень, в якій буде пряма залежність бонусів від кількості затриманих контрабандних вантажів і кількості накладених штрафів.
«Тобто, у людини є альтернатива: взяти умовну тисячу доларів за оформлення і щось пропустити або отримати цю саму тисячу доларів у вигляді бонусу, затримавши цей вантаж, визначивши правильно його вартість і отримавши фіксований відсоток від накладеного штрафу в якості матеріального заохочення» , — пояснив Рябікін.
Самі ж штрафи, за словами глави відомства, повинні істотно зрости, а видозмінена система боротьби з корупцією на митниці – передбачати безальтернативне позбавлення волі як для учасника зовнішньоекономічної діяльності, так і для митника, який перебуває з ним у змові.
«Тобто, ми говоримо про дуже агресивну протидію самої думки про змову і безперечно хочемо створити систему стримування, при якій людина повинна багато разів подумати, перш ніж зважитися на правопорушення», — сказав він.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас