Kia відкликає десятки тисяч авто через загрозу загоряння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Kia відкликає десятки тисяч авто через загрозу загоряння

Технології&Авто
418
Корейський бренд відкликає 147 249 автомобілів через несправність двигуна, яка могла призвести до пожежі. У центрі нового відкликання перебувають Kia Soul 2020-2021 року випуску і Kia Seltos 2021 року складання.
Відкликання стосується автомобілів, укомплектованих 2,0-літровим двигуном Nu MPI, поршневі масляні кільця яких могли бути неправильно піддані термообробці.
Непостійна термічна обробка може зробити масляні кільця занадто твердими. Його зовнішня периферія може відколотися, що призведе до стирання гільзи циліндра і просочування масла. Це призведе до надмірної витрати масла і, в кінцевому підсумку, може призвести до ненормальних шумів з моторного відсіку. Несправність може навіть призвести до заклинювання шатунного підшипника, що призведе до втрати потужності.
За заявою NHTSA, зупинка збільшує ризик аварії, а масло може випливати на гарячі деталі вихлопної системи, що збільшує ризик загоряння. За попередніми оцінками, тільки 1% транспортних засобів має дефект, але наслідки можуть бути досить серйозними.
Вирішення проблеми може потребувати великої роботи. Kia перевірить двигуни автомобілів і замінить пошкоджені деталі. Це може означати новий двигун безкоштовно. Kia також встановить систему виявлення шуму поршневих кілець, щоб попереджати водіїв про проблему, коли програмне забезпечення стає доступним.
Kia планує повідомити власників про те, що вони повинні повернути свої машини до 4 червня.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас