За час пандемії споживачі у всьому світі накопичили додатково $5,4 трлн — Moody's — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За час пандемії споживачі у всьому світі накопичили додатково $5,4 трлн — Moody's

Світ
7973
Споживачі у всьому світі з початку пандемії COVID-19 накопичили додаткові заощадження на суму $5,4 трлн, що еквівалентно 6% глобального ВВП.
Про це повідомляє Moody’s.
Міжнародне рейтингове агентство визначає цей надлишок як додаткову економію в порівнянні з моделлю витрат в 2019 році.
При цьому стрімке зростання споживчої довіри передбачає, що покупці знову будуть готові витрачати гроші, як тільки магазини, бари і ресторани відновлять роботу після зняття карантинних обмежень, введених для обмеження поширення захворювання.
У 1-му кварталі цього року глобальний індекс споживчої довіри, який розраховує Conference Board, досяг найвищого значення з моменту початку його підрахунку в 2005 році, при цьому значне зростання відзначено у всіх регіонах світу, зазначає Financial Times.
“Вивільнення значного відкладеного попиту в поєднанні з надмірним обсягом додаткових заощаджень викличе сплеск споживчих витрат у всьому світі в міру того, як країни наближаються до колективного імунітету і відкривають свої економіки”, – вважає головний економіст Moody’s Analytics Марк Занді.
Якщо споживачі витратять близько третини додаткових заощаджень, вони збільшать світовий обсяг виробництва на 2 процентні пункти в цьому році і в наступному, вважають аналітики агентства.
Хоча торік світова економіка пережила найсильніший в сучасній історії спад, доходи домогосподарств були значною мірою захищені безпрецедентними заходами держпідтримки.
Крім того, споживачі скоротили витрати через високу невизначеність щодо майбутнього, включаючи наявність роботи і доходів, а також через закриття або обмеження роботи багатьох підприємств сфери послуг. В результаті, за даними ОЕСР, в 2020 році норма заощадження в багатьох країнах з розвиненою економікою досягла максимальної позначки в цьому столітті, а банківські депозити населення сильно зросли.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас